miercuri, 11 iulie 2018

Romanii sunt la fel si acasa si in strainatate

Stati in Romania si aveti vecini care nu va sufera ca v-ati luat o amarata de Dacie noua. Si va ganditi ca trebuia sa o schimbati pe aia veche, ca era prea subrezita si nu intelegeti de ce se uita chioras aia de la scara la voi, ca in fond e un rahat de masina ieftina.
Nu disperati... daca plecati afara din tara, se intampla la fel cu romanii care stau in oras cu voi. Se uita patrat la voi daca vad vreo innoire.
Macar in Romania ai parte de vreo douazeci de vecini cu priviri strambe, ca ceilalti nu va stiu. Dar afara... toti din oras te stiu si nu scapi.
Ai un magazin de cartier si ai vreo doua vecine care nu cumpara de la tine ca nu le place cum te imbraci? Nu-i bai... Daca ai sta in Diaspora si ai avea chioscul asta, trei sferturi dintre compatrioti nu ar veni, sa nu-ti faca maciuca mare. Lasa ca gasesc si la bulgari marfa de-a ta.
In Romania serviciile sunt frecventate de romani, pentru ca altceva nu gasesti. Dar in strainatate daca ai ca roman ceva...  Coaforul, frizeria, serviceul auto, sau vopsitoria ta, ''dupa ce ca e scumpa mai e si proasta mana de lucru'' - asa spun majoritatea, desi nu au trecut niciodata pe la tine.
Noi nu ne cautam intre noi. Nicaieri. Iar cand ne gasim, nu stim cum sa ne ocolim. Si nu e ok.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu