duminică, 27 august 2017

Mai avem putin si scapam anul asta de turistii romani

Mai avem cateva zile si scapam de turistii romani care ne invadeaza plajele din Spania, Italia, Franta cu manelele lor date la maxim in masinile lor de lux, cumparate in leasing.
Putem gasi si noi linistiti conserve de ton, ulei de masline si jamon, nu mai e nevoie sa stam la cozi infernale dupa ce rup astia supermarketurile in doua.
Vin ei cu regionalismele lor si-i auzi peste tot.
 ''Uai... uiti maslinii, sui-te repidi pi raft sa dai jos tri borcane ca se sfarsestii'', de-ti rup urechile in doua.
''No... apai stai molcom, ca ie destul'' se aude din alta parte a magazinului..
Lacuste de erau si nu ne faceau asa vraiste prin linistea vietii noastre.
Inarmati cu pachete mari de seminte, se cred pe plaja la mamaia si sparg incontinuu pe nisipul de la Mediterana, arunca hartii pe care uita sa le mai culeaga si se uita ca niste girofare sa nu cumva sa stea cu cearsaful langa alti romani.
Cand merg la restaurant, au auzit ei ca daca vorbesti in romana te inteleg astia si comanda jumate de ora ce mananca in zece minute.
E adevarat ca atunci cand dau de un roman ospatar, intai ii spune ca au venit cu BMW-ul in vacanta, ca are cu el 5000 de coco si pe urma isi comanda meniul de 7 euro.
Duceti-va ba acasa si lasati-ne cu viata asta a noastra, saraciilor ce sunteti.

Acesta este doar un pamflet, noi ne bucuram maxim cand vedem conationali prin tarile prin care suntem rasfirati, ii ajutam cu informatii si chiar bem cate o bere cu cei care ne baga in seama.
Ca mai sunt si care ne ocolesc, dar noi nu ne suparam.
Iubim Romania si tot ce este roman. Va imbratisam.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu