vineri, 12 mai 2017

Cristi Gratiani, un emigrant obisnuit



     Dupa ce a aparut intr-o gramada de reviste, a acceptat sa apara si in fituica mea de incepator. Lucreaza in conditii dure de desert, cu mult nisip, dromaderi si putina apa. Nu, nu e berber, e un roman specializat in chestii nucleare. Il cheama Cristi Gratiani si munceste, nu gluma, de multi ani in afara Romaniei. 
     Intrebare: Cine esti si ce faci prin desert?
     Raspuns: Un inginer roman care a construit reactoare atomice, avioane si alte bazdaganii. In desert muncesc ca si Project Manager pentru Guvernul Saudit.. Tin in carca cam la 2 miliarde de euro investitii, fac mentenanta si operare.  

     Intrebare: De cata vreme esti plecat din Romania si cum ai ajuns sa lucrezi ''afara''?
     Raspuns: Plecat dupa ce treaba la Cernavoda a inceput sa puta si pentru ca nu pup dosuri si nu-s idiot si neispravit, am ramas pe drumuri.  Am descoperit ca-n tara, ca sa te angajezi paznic la metrou iti trebuiesc pile serioase. Asa ca m-am dus. 
     Intrebare: Relationezi cu conationalii in afara Facebook-ului? Sau nu prea ai in zona...
     Raspuns: Nu relationez cu romanii in general. Inclusiv aia de la Ambasada sunt fosti soferi si alti tipi bine cu dosare penale. Au adus de curand unul din tara si au incercat sa mi-l bage pe gat. Le-am spus ca daca-i moldovean (stii ca-i miros), sa si-l bage-n fund. M-au asigurat ca-i din Ploiesti si mi l-au  dat la telefon. Accentul de Galati este inconfundabil... Deci, pa.

     Intrebare: Ce astepti de la viitor? O intoarcere in Romania?
     Raspuns: Am copilul si nevasta acolo. In rest, sora-mea e o ciudata... o ahtiata dupa bani, Cam asta ar fi tot ce mai am si mormintele. Daca pot pleca sa nu mai aud vreodata limba romana, as fi foarte fericit.

     Intrebare: Un gand pentru conationalii tai din Diaspora. 
     Raspuns: Povestea cu "Fie painea cat de rea", e o traznaie... Nimeni nu spune toata fraza asa cum e in realitate: In Romania, fie painea cat de rea, tot ti-o fura cineva.  Asa ca dragi refugiati, stati departe de groapa aia de gunoi si daca puteti, nu mai trimiteti bani alora ( sa-si faca curat in tara!) si nu mai calcati pe acolo. Mottoul meu este: Prostia e contagioasa!

Pupaturi barbatesti!

Olaaa!

8 comentarii:

  1. Frumoase scrieri,pacat de personaj! Respect oamenii ce reusesc in viata. Dar si pe cei carora destinul i-a ocolit!
    Cat despre neica asta,ii urez succesURI in continuare...si sa nu uite ca datorita altora à ajuns bine. Datorita unora ce nu l-au vazut tigan,doar pentru ça e roman.
    Si eu sunt plecat din RO. Si sunt moldovean,din Galati. Si cam in 2 ani am ajuns din stagiar,director adjunct. Dar,cum spuneam,destinul m-a ajutat...ca daca dadeam peste un ingamfat ca neica asta,eram demult un alt roman "plecat afara la constructii"!
    Inca o data,respect pentru munca lui. Si inca o data,mai coborati standardele.
    Cu stima,un galatean!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moldovene. Ne-ati dus faima de gunoaie, bah, cirimpoi!. Prin anii 2000 treceam pe desupra olandezilor si canadienilor, dar ati venit voi cu diplome luate cu sacosa la Dunarea de jos sau Iasi si cu cv-uri facute pe comanda. Tu ai ajuns "director" la firma varului, firma unde nevasta ti-e contabila si-i verisoara cu aia de la ANAF, de pleznesti de infatuare. Ai fost stagiar?? Cand coane? Unde?..nu vezi ca nici sa minti nu stii?. Pot scrie carti cu voi, Pizdet, dar in principiu, jura-te ca stii sa conjugi verbul A fi. Si pentru amorul tau coclit, ceea ce numesti tu "in constructii", este mult peste ceea ce se presupune c-ai vazut pe Cartoon network si ofera salarii cum neam de neamul tau n-a vazut decat prin trafic de tigari si fete. In rest, ma bucur ca faci clabuci.

      Ștergere
  2. Bine zis, gălățean sau nu important e să fii om între oameni. Faptul că dumnealui e așa pornit pe moldoveni, denotă că face parte din aceeași "groapă de gunoi" de care se dezice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, mult prea arogant stimabilul. Nația asta a dat și cetățeni care chiar au rămas în istoria umanității dar nu se lăudau că au pus coada la prună. Și nici nu erau așa ghiftuiți de greață. Altfel, felicirări jurnalistului că a reușit să surprindă clar realitatea cazului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arogant? Sa ai constiEnta propriei valori inseamna sa fii arrogant? Sa ai indrazneala sa spui un adevar "nepoleit" - ca sa ma exprim elegant - insamna sa fii arogant?
      Daca da, as prefera ca toti romanii sa fie aroganti, in loc sa fie ignoranti; sa fie aroganti, in loc sa sfideze propriul Imn si sa ramana "nedesteptati"; sa afirme cu aroganta, odata pentru totdeauna: "Capul plecat merita taiat" si "NU! NU mai "!
      Modestia, onorabile domn (asta, legat de "stimabilul") este calitatea celor lipsiti de calitati: "insusiri au TOTI; calitati - doar unii".
      P.S. Da, a dat; si CE face "istoria umanitatii" cu/pe "cetatenii" - ca 'oameni' era prea nepatriotic, nu? - pe care i-a dat aceasta natie?
      Ii recunoaste si venereaza, evident....

      Ștergere
    2. *Scrisesem: "NU! NU mai "!
      - Iar data si ora sunt: 20 mai 2017, 02:00

      Ștergere
  4. România este cum zice neica asta din desert. În rest oamenii se mai pot schimba...dar nu în citind in pizda asta de Românie....

    RăspundețiȘtergere