marți, 16 august 2016

Emigrantul roman - sclavul si bataia de joc a strainilor

    De multi ani, romanii emigreaza.
Gasesti emigranti romani peste tot in lume, fie ea tara dezvoltata, sau mai putin dezvoltata.
Emigrantul roman se descurca orice ar fi, incearca sa munceasca si se integreaza.
Unii spun despre noi ca am fi sclavi, ca spalam babe la cur si ca adunam capsuni si muncim in agricultura.
Dragii mei, asta faceam si in Romania. Numai ca acolo munceam pe 1000 de RON si aici muncim pe 1000 de euro.
Sa nu-mi spuneti ca in Romania nu exista Azile de Batrani... oare angajatii de-acolo au masini de spalat la cur batranii? Nu cred... tot ei fac treaba, dar pe bani foarte putini. Cam care sunt sclavii sistemului?

    Cam asta face o ''spalatoare de cururi''... traieste in casa cu cea pe care o ingrijeste, are masa asigurata de la acelasi frigider, cazarea este gratuita si primeste si salariul care este net superior celui din Romania.
Agricultura este o alta ramura in care sunt romanii sclavi. Se face agricultura moderna aici, se munceste bine, dar esti platit cat de cat rezonabil, cam 3.5- 4.5 euro/ora.
Depinde cat lucrezi, ajungi si la salarii de 1300-1500 de euro. Poti locui chiar in zona unde muncesti, la costuri mai reduse, sau in apartamente separate cu familia.
Ai acces la sanatate si la educatie, adica spitalul te primeste pentru orice problema iar copilul tau sta la scoala cu ceilalti copii de spanioli, fara problema. O adevarata bataie de joc...

    Sistemul sanitar pentru cei ce lucreaza este o adevarata binefacere.
Orice emigrant care munceste, primeste ingrijire medicala nelimitata, fie operatie de inima, fie o zgarietura cu un cui pe santier.
Credeti-ma, nimeni nu te pune sa mergi pana la chioscul de vis-a-vis sa cumperi niste injectii sau aspirine, ca nu ti le asigura spitalul. Alta bataie de joc...

    Vedeti cat de infecte sunt spitalele lor, fata de spitalele din Romania... ce sa facem? Rezistam.
Administratia publica, isi bate joc de toti emigrantii si nu ii plimba de la un ghiseu la altul degeaba, le dau hartiile repede si cu un zambet amabil, cu siguranta ca rad de ei.
Politia nu ia spaga, sunt foarte politicosi, te ajuta daca esti pierdut in spatiu. Nici cand vrei o adeverinta, in bataia lor de joc te rfuza daca vrei sa le dai ceva.

    Romanii stau in special prin sate de pescari sau de agricultori, cum ar fi Marbella, Calpe, Barcelona, sau in insule Mallorca, Canarias, Ibiza... ca nu au multi bani sa se intretina.
Stau cu banii legati cu zgarci, pentru ca banca nu ii mai primeste ca au prea mari conturile.
Bataie de joc, zau...

    Care nu au fost luati la munca, si-au facut si ei niste mici magazine pe-aici, restaurante minuscule cu cate 300 de locuri, sunt reprezentanti pentru firme mari din lume, Chanel, RayBan, Gerovital...
Amarati, se descurca cum pot, ca doar sunt bataia de joc a strainilor.

    In ce va priveste pe voi, conationali ai nostri care sunteti super ok in Romania, va multumim ca ne purtati de grija si va rugam sa nu va suparati ca mai venim si noi pe-acolo, am veni cu masini mai mici, dar suntem atat de amarati, ca altele nu avem. Asa ca venim cu astea.
Ne plac manelele de la voi si asa ca indraznim sa le mai ascultam si noi. Iar cu semintele... aproape ca nu se vad ale noastre printre ale voastre.
    Va pupam si va asiguram ca va iubim, chiar daca vedem ca unii din voi se uita chioras cand va vizitam. Numai bine si ne place asa sclavi si in bataia astora de joc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu