marți, 23 august 2016

Reprezentantii romanilor din Diaspora

    Stiu ca am sa atrag multe antipatii cu ce voi scrie eu aici, dar nu-i bai. Si asa nu-s prea iubit.
Diaspora nu are reprezentanti, are doar cateva voci, care s-au autoproclamat ca reprezentanti, facand mai mult rau decat bine comunitatii.
Va spun si de ce...
Afirmatiile belicoase, asociatiile in familie si banii din DRP folositi in cu totul alt scop decat declarat, fac sa nu existe manifestari culturale pentru romanii din Diaspora la nivelul la care se anunta.
    Mai sunt niste asociatii ale asociatiilor, care nu fac nimic decat se aseaza pe la ciorbite cu diferite partide si povestesc vrute si nevrute, la un mic si-o bere, chestii care nu sunt executate niciodata, pentru ca nu exista solutie.
Dar ies in presa cu tot felul de absurditati de te lasa masca.
Credeti voi ca diasporeanul se va duce la vot daca nu are Sectia de Votare cat de cat aproape? Nu. Nu se va duce.
    Si dupa alegeri, o sa vina unul si o sa spuna: ''Vedeti, eu v-am zis ca boicotam alegerile''.
Mergi dom'le si plimba cercul. Nu esti mai bun decat Ponta, Dragnea, Rus sau Nastase care ne injura si ne face de doi lei.
Pentru ca cineva care se autointituleaza reprezentant al unei comunitati, nu indrazneste sa spuna asa ceva. Ne face un deserviciu. Ne face sa aparem in fata conationalilor nostri ca un rau, care actioneaza impotriva democratiei si liberului vot.
    In loc sa vina cu programe ce ajuta Romania... sa incerce sa faca schimburi de informatii la nivel comercial, stiintific, intercultural, sa incercam sa facem ceva pentru Romania in adevaratul sens al cuvantului, stam si ne injuram pe Facebook, aia fura in continuare si ramane totul la nivel de povesti.

    In tara in care DNA-ul aresteaza facand selectii, pentru ca nu au loc in puscarii, unde politistii care nu-s corupti sunt eroi, unde biserica este mai importanta decat sistemul de sanatate, normalitatea nu exista. Din cauza asta am plecat multi. Nu neaparat ca aici castigam mai mult.
    Congresul Romanilor de Pretutindeni, alta chiftea. Pentru ca era vorba de vreo 300.000 de euro, a trebuit sa fie facut si sa se aleaga niste reprezentanti. Patruzeci si ceva de oameni, nauci, care habar nu au avut de ce s-au aflat acolo si care au ales ca sef un popa. Nah... astia sunt.
Cat despre senatorul si deputatul de Dispora... nu ma mai chinui sa va zic, pentru ca ii stiti bine.
    Si ca incheiere, va intreb eu pe voi, cei din Diaspora. Cine va reprezinta? Ca eu nu-l vad pe reprezentantul ala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu