joi, 18 octombrie 2018

Cine te-a pus sa pleci sa lucrezi afara?

M-am saturat de intrebarea asta stupida ''cine te-a pus sa pleci din tara sa lucrezi la straini?''.
Cum auzi cate o chestie despre o categorie care se chinuie sa munceasca prin anumite locuri, imediat esti tentat sa intrebi, tu care nu-ti misti curul din saracie pentru ca te complaci asa, exact intrebarea asta tampita te gasesti sa o scoti pe gura.
Viata l-a facut sa plece si sa munceasca acolo, saracia in care mai avea putin si se scufunda, copiii care ii cereau pachet la scoala, ghiozdan si carti, acoperisul de la casa care cadea pe el, lemnele de foc din iarna care nu avea cu ce sa le cumpere... astea sunt o parte dintre lucrurile care l-au facut sa plece.
Decat sa te zbati in incertitudine, mai bine incerci... ceea ce multi au facut, acum ei fiind cat de cat bine, cu un venit constant, avand grija de mai multi membri ai familiei.
E usor sa arati cu degetul, e usor sa bati in taste si sa spui ca sunt prosti si sclavi la straini, e mai greu cand iesi pe strada si vezi unde ai ramas sa traiesti tu, mai ales cand mergi sa-ti iei cate ceva de la magazin.
Dar nu e problema, voi puteti sa le ziceti ce vreti, ei stiu exact ce au de facut si pentru ce au plecat.
Si da, sper ca toti cei plecati ''sa uite de unde au plecat'' si sa evolueze, sa-si schimbe obiceiurile si naravurile, sa fie veseli si fericiti, ca le-a ajuns cat au tras pana sa evadeze din societatea aia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu